Skogkanten Naturbarnehage

Skogkanten ligger sentralt til ved boligområdene Hjortsberg, Stenrød og Brekkerød i Halden. Skogkanten Naturbarnehage er et sted der små og store har det trivelig og moro sammen. Et sted hvor respekt for hverandre og frihet til å foreta egne valg står sentralt.

For oss er det viktig at barna gleder seg til å gå i barnehagen. At de hver morgen kommer spente og fulle av forventning til hva den nye dagen vil bringe. Vil vi se frosk i bekken i dag? Skal vi kle oss ut som troll?  Vi ønsker at barna skal ut i naturen der de får brukt kroppen sin! Vi ønsker å la dem få ansvar for dyr og natur! De skal få oppleve hvilke ressurser naturen og dyra kan tilby for å stimulere alle sansene, og gi dem rikelig med opplevelser. Her må de selv skape leken ved bruk av naturens materialer. Vi ønsker å stimulere barnas fantasi ved hjelp av det grønne rundt oss, og ved samvær med dyr. Barna skal lære å bruke ressurser som finnes i naturen.

Opplevelsen med naturen innebærer noe mer enn å gå en tur i skog og mark eller å være oppe i lavvoen vår . Hvis man skal ha en opplevelse av naturen må man lære seg å observere og legge merke til det som finnes, og undre seg sammen med barna over hvorfor ting er som de er. Opplevelsen blir annerledes om barna ser grundigere på omgivelsene rundt seg. Å oppleve naturen innebærer å ta en aktiv del i og prøve å forstå prosessen i det som skjer i naturen.

I Skogkanten Naturbarnehage har vi to avdelinger; Gården ligger i Lerdalsveien 16, som har plass til 30 barn. Dette er en gård fra 1600-tallet som er blitt gjort om til barnehage. På gården har vi hønsehus med høner og to haner. Hos oss klekker vi ekte kyllinger til påske! Ellers i året plukker vi egg som vaskes og sorteres før barna åpner gårdsutsalget og selger til foreldrene. Vi tilbyr også barna hesteridning og andre gårdsopplevelser på Herrebrøden gård mot et lite tillegg i foreldrebetalingen. Setra ligger i et eget hus i samme gate som Gården, og er en småbarnsavdeling med inntil 18 plasser.

Skogkanten Naturbarnehage har stort fokus på barns medvirkning og samhold og vennskap. Barnas interesser og ønsker vil vise seg i våre pedagogiske planer, deres medvirkning vil være med å styre barnehagehverdagen vår. Vi har et fantastisk nærmiljø der barna har god plass til å boltre seg, og utforske hva som finnes i naturen.

Velkommen til oss!